Axa prioritară 3
: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor
D.M.I.3.3.: Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile
Contract: POSDRU 64/3.3/S/33409
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UE, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Solicitant/Partener
Grupuri de lucru

Mediul de afaceri,
Educaţie şi formare,

Alina Ciuhureanu

Social şi sănătate,

Valeriu Toma

Ocuparea forţei de muncă,

Constantin Teleşpan

Capitalul uman în mediul rural,

Tiberiu Ştef
Achizitii

Universitatea Româno-Germană din Sibiu, în cadrul proiectului „Înfiinţarea Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare  şi Incluziune Socială în Regiunea Centru” -  ID 33409, vă invită să participaţi la procedura de atribuire pentru achiziţie servicii de arhivare... [ultima achiziţie]

2015: Anul european pentru dezvoltare: Anul tuturor

 

2015 reprezinta un an special pentru dezvoltare. Este primul An european dedicat actiunilor externe ale Uniunii si rolului pe care îl joaca Europa în lume. Organizatiile europene pentru dezvoltare au sansa unica de a demonstra angajamentul Europei fata de eradicarea saraciei la nivel global si de a încuraja mai multi europeni sa se implice în actiuni de dezvoltare. 2015 este, de asemenea, anul în care ar fi trebuit îndeplinite obiectivele de dezvoltare ale mileniului, asupra carora s-a convenit  în anul 2000 si în care comunitatea internationala va stabili viitorul cadru global pentru eradicarea saraciei si realizarea dezvoltarii durabile.

În 2015, vom face tot posibilul pentru a le explica cetatenilor europeni cum functioneaza ajutorul pentru dezvoltare al UE si pentru a demonstra ca acesta are un impact pozitiv pe termen lung. Le vom arata contribuabililor cum folosim banii lor pentru a-i ajuta pe concetatenii nostri din întreaga lume, care traiesc în conditii de saracie, din motive independente de vointa lor, sa-si castige traiul pentru ei însisi, pentru familiile si comunitatile lor. 

Pe parcursul anului, vom aduce în prim-plan oameni din tarile partenere si actiuni derulate în domeniul dezvoltarii. Într-o lume aflata în schimbare rapida, liniile de demarcatie dintre tarile dezvoltate si cele în curs de dezvoltare au devenit din ce în ce mai neclare. O parte din tarile candva în curs de dezvoltare au devenit donatori emergenti, în timp ce altele raman blocate în starea de saracie. Între timp, au aparut noi surse de finantare si noi parteneri. În domeniul dezvoltarii, relatia traditionala donator-beneficiar a dus la aparitia unei lumi a cooperarii, a responsabilitatii comune si a interesului reciproc. Sprijinirea tarilor în curs de dezvoltare pentru a le ajuta sa devina societati pasnice si prospere nu este doar o chestiune de echitate. Este si un pas esential catre o lume mai sigura care, în plus, îi va oferi Europei numeroase avantaje economice si comerciale.  Anul european 2015 si site-ul dedicat vor reflecta acest lucru.